tisdag 4 augusti 2009

Oj oj oj... nu var det riktigt längesedan jag skrev i bloggen! Sedan sist har jag avverkat sex veckors semester och är åter tillbaka på jobbet.
Vi började semestern med att åka till Lindesberg för att fira lite midsommar hemma hos Tor. Det var lite regn och ruskväder när vi var där men det gjorde inte så mycket tycker jag. På lördagen åkte vi över till Kaj och Therese för att låna deras husvagn under två veckor. På söndagen drog vi så iväg.
Vi började med att åka till Medevi där vi drack lite brunn och tittade på den underbara lilla byn. Därefter åkte vi till Motala där Göran låg med TUNIA. Han hade åkt dit tillsammans med den nysjösatta hjulångaren Erik Nordevall II som var där för att få själva ångmotorn på plats. Därefter åkte vi till Gränna och tog båten med cyklarna över till Visingsö. Där cyklade vi ner till Näs för att se hur Arn hade bott. Det var tyvärr inte mycket kvar av borgen så jag kände mig lite besviken faktiskt. Vi hade i alla fall en härlig cykeldag på ön och fick se mycket annat istället.
Efter det styrde vi kosan först till Jönköping och gick på Tändsticksmuseét och därefter till Växjö där vi besökte Utvandrarnas Hus. På kvällen var vi och tittade på Kronobergs Slottsruin. Vackert!
På onsdagen fortsatte vi ner till Blekinge och kikade runt lite i Karlshamn där våra utvandrare tog båten som gick till Amerika. Vi campade på en liten camping i Valje som ligger på gränsen mellan Blekinge och Skåne. där blev vi totalt omringade av 20-talet jenkare coh ett antal motorcyklar som var där och visade upp sig lite. Detta hade vi inte en aning om när vi kom dit utan blev varse när vi hörde massa motormuller som rörde sig in på campingen. Häftigt!
På torsdagen var vi till Kulla berget innan vi åkte hem till Doris och Anders i Munka-Ljungby. De bor där i en riktig sagoidyll. Vi fick lämna husvagnen där medan vi åkte ner till Tyskland och Danmark över helgen. På måndagen drog vi så upp längs Bohus kusten. Efter en övernattning i Askim kom vi upp till Grebbestad och sedan till Smögen där vi låg två nätter. Vi satt ute på bryggan och sedan ute på klipporna och åt räkor. Hasse fiskade från klipporna men fick bara tång. På fredagen var vi i Ullervad och hälsade på Kurt och Birgitta Knutsson och P-O och Gunilla Nordberg. Därefter åkte vi till Forsvik och hälsade på Göran som nu låg där. Husvagns semestern avslutade vi på lördagen i Lindesberg med att städa ur husvagnen och återlämna den. På söndagen åkte vi hem. Borta bra men hemma bäst!
Sedan hade jag fyra långa veckor kvar på semestern. Jag har målat huset på baksidan, bakat kanelbuller, kolakakor och havreflarn, städat i källaren, bakat ännu mera kanelbullar och längder och skrotat runt. En nu bil har jag också hunnit köpa. Jag köpte Lindas Renault Megane Scénic -03'a. Det är en söt liten stor bil... om ni förstår vad jag menar? Nå nå det är i alla fall skönt att vara tillbaka på jobbet igen... sex veckor är för länge att vara ledig enligt mitt tycke!

Inga kommentarer: